iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хиляди астероиди са се насочили към Земята

Хиляди астероиди са се насочили към Земята 10_1476331245

Хиляди астероиди са се насочили към Земята, а американската космическа агенция НАСА търси помощ от останалите страни, за да се справи с проблема. Това съобщи британският в. "Експрес".

От НАСА се надяват да успеят да пренасочат гигантските летящи скали, които се придвижват със скорост от 56 000 мили в час (към 91 100 км/ч). Наред със стотиците астероиди, които орбитират около Земята, учените очакват, че през следващата година ще открият още много.
За да се справи с нарастващия обем на летящите космически отломки, НАСА започва първата по рода си роботизирана мисия. Тя ще посети обект, който е опасно близо до Земята, за да премахне част от неговата маса и да го пренасочи в орбитата около Луната. Агенцията ще използва мисията, за да проучи скоростта, орбитата, размерите и въртенето на астероида, преди да реши дали е възможно да го пренасочат. Събирането на отломки от повърхността на астероид ще бъдат извършени от роботи, докато другите мисии - от астронавти. Агенцията също така се надява, че нейните мисии ще дадат още данни за произхода на Вселената.
"Астронавтите ще се върнат на Земята с далеч повече проби от когато и да било, което може да допринесе за нови научни открития за формирането на Слънчевата система и началото на живота на Земята", смятат от агенцията. Освен това от НАСА се надяват мисиите да помогнат за подготовката за пътуване до Марс.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.