iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Френският посланик е посетил "Стомана индъстри" АД

Френският посланик е посетил "Стомана индъстри" АД 03_1457605549

Посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан е посетил пернишкото металургично дружество "Стомана индъстри" АД и филиала на френската компания "Ер Ликид груп" в България. Това съобщиха от "Стомана индъстри". Заедно с Жан-Мари Деманж - началник на регионалната икономическа служба към посолството, гостите са се запознали с производството, инвестиционната програма на "Стомана индъстри".

Пернишкото металургично дружество изпитва сериозни трудности, свързани с цената на електроенергията и забавената нотификация в Европейската комисия, сподели Антон Петров - представител на международния холдинг "Виохалко" за България. По думите му "Стомана индъстри" губи по 1 млн. лв. месечно от август досега заради забавената корекция в цената на зелената енергия. Косвено загубите се изразяват в свиване на производството и намаляване на конкурентоспособността на продукцията, каза още Петров.
"Виохалко" има 1 млн. евро годишен оборот в България. В 15-те му фирми работят 2500 души. Над 80 процента от производите му са предназначени за износ.

Локализираният в Перник филиал на "Ер Ликид груп" произвежда индустриални течности, газове и медицински газове.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.