iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фолклорна звезда поддържа външния си вид с вода от Боснек

Фолклорна звезда поддържа външния си вид с вода от Боснек 09_1443102774

По нетрадиционен начин поддържа външния си вид младата и талантлива фолклорна изпълнителка Ива Давидова, като за здраве, красота и дълголетие тя пие „жива вода” от родното село на баща си – Боснек.

Още от малка знам легендата, че местен болярин е заболял и лечителка го е изпратила точно на този извор във Витоша. Смята се, че това е бил именно Кракра Пернишки. Той пил от водата и оздравял, а след това за благодарност издълбал в камъните змейска глава. Интересното е, че изворът разпознава грешниците. Водата не тече, когато пред извора се изправи лош човек, разказва изпълнителката на Ара мюзик.

Именно този извор и легенда подтикват Ива да снима видеоклипа си „Айде, Яно” в с. Боснек, което се намира на около 30 км от Перник. „За мен е важно да снимам клипове на места с дух и история. Когато застана пред извора и викна „Идвай, водо”, тя винаги потича. Всеки месец ходя да си пълня вода. Лошото е, че до извора се стига трудно, дълъг преход си е. Но така пък си правиш прекрасна разходка сред природата!”, допълва чаровната певица.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.