iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Електронните цигари пренасят компютърни вируси

Електронните цигари пренасят компютърни вируси 11_1416925508

Електронните цигари могат да бъдат опасни за компютрите, тъй като пренасят и разпространяват компютърни вируси.

Зловредният софтуер се прехвърля в системата веднага след като електронната цигара се включи за зареждане към компютър чрез USB порт. За това алармира британският в. „Гардиън”, позовавайки се на потребители на сайта Reddit.

За първи път подобен случай бил описан от китайски служител, който си купил електронна цигара от eBay за 5 долара. Когато я включил към компютъра, за да я зареди, системата му се сринала. По-късно станало ясно, че в е-цигарата е имало вирусен софтуер, кодиран в зарядното й.

Съвременният заместител на тютюневите изделия е поредната стока, която попада в полезрението на хакерите. Тя лесно може да пренася вирусите, тъй като повечето електронни цигари се зареждат чрез USB посредством кабел или директно включване на цигарата към порта. Това означава, че продукт от ненадежден доставчик лесно може да получи физически достъп до устройство.

“Компютърните вируси, които се залагат по време на производството на различни стоки, се появиха още преди няколко години, заразявайки рамки за снимки, MP3 плейъри”, обяснява експертът по сигурността Рик Фергюсън. Той припомня случаи като този от 2008 г., когато дигитална рамка за снимки е била доставяна със софтуерен вирус в диска за инсталация.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.