iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Една на всеки четири жени е преживяла насилие

Една на всеки четири жени е преживяла насилие 11_1448099578

В света една от всеки три жени е преживяла физическо или сексуално насилие през живота си, като данните за България сочат, че това е една от всеки четири жени.

Насилието може да се определи като пандемия на глобални размери. За разлика от болестите, обаче, извършителите и дори цели общества избират да извършат насилие - и могат да изберат да спрат. Насилието не е неизбежно - може да бъде предотвратено. Но това не е толкова лесно, както е премахването на вирус. Не съществува ваксина, лекарства или лечение. И няма дори една единствена причина защо всъщност това се случва.

От 25 ноември до 10 декември, Денят на човешките права, 16-те дни на активизъм срещу насилието, основано на пол са насочени към повишаване на обществената осведоменост и мобилизирането на хората навсякъде по света, с цел да допринесат за промяна. И тази година, кампанията на Генералния секретариат на ООН “Обединявайте за прекратяване на насилието срещу жените”ви кани да “Оцветите света в оранжево”, използвайки цвета определен от кампанията UNiTE, за да символизира по-светло бъдеще без насилие.

Фондация „П.У.Л.С.” ще се включи в Световната кампания със серия от събития – фото-изложба, обучения, кръгли маси, превантивни кампании и др.

Началото на кампанията в град Перник ще бъде поставено на 25 ноември 2015 година от 09:00 във фоайето на ОК „Дворец на културата” с откриване на Фото-изложба „Светът без насилие”. Над 20 снимки с послания показват какъв може да бъде светът, когато насилието отсъства от нашето ежедневие.

Фото-изложбата е съставена от фотографии на PHOTO SMILE и се провежда с любезното съдействие на ОК „Дворец на културата” – Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

11-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.