iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Една четвърт от британските мъже страдат всеки месец от раздразнение

Една четвърт от британските мъже страдат всеки месец от раздразнение 11_1448097011

Една четвърт от британските мъже са убедени, че имат месечен цикъл, подобен на менструацията и в тези дни те са особено раздразнителни, страдат от крампи и се държат неадекватно. Това пише в. "Дейли мейл".

Сред другите симптоми, от които се оплакват поданиците на Нейно Величество, са умора, ненаситен апетит и изблици на ярост. Проучването било поръчано от сайта Ваучърклауд и обхванало 2412 души, половината от които били мъже. 60 процента от запитаните дами били уверени, че техните партньори също имали "онези ужасни дни" през месеца, уточнява БТА. 43 на сто от респондентките доверили, че оказвали специална подкрепа на своите половинки от мъжки пол да преодолеят своя "мъжки цикъл".

В подобни състояния британските мъже се чувствали "подути" и нежните им половинки трябвало да пристъпват край тях "като върху яйца".

Британците, които били уверени, че имат свои месечни цикли, харчели в дните си на неразположение допълнителни 81 британски лири за деликатеси.

Доктор Джед Даймънд, автор на книгата "Раздразнителният мъж", е убеден, че и представителите на силния пол имат своя месечен цикъл.

"Хората погрешно си мислят, че жените са водени от хормоните, докато мъжете са подтиквани от логиката и разума. Но мъжете също са под влияние на свои хормонални цикли, които се отразяват на тяхната енергия, раздразнителност и желание за секс".

Много учени поддържат мнението, че мъжките хормони също се влияят от цикъла на Луната. През 50-те години на миналия век датският учен Алън Ерслев събра проби от мъжка урина и установи, че хормоналните нива на мъжете се покачват съобразно лунния цикъл. През този период се наблюдават и колебания в растежа на брадите им.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.