iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Един от създателите на "Майсторите на танца" се ожени

Един от създателите на  "Майсторите на танца"  се ожени 08_1439964281

Един от създателите на пернишката формация "Майсторите на танца" - Красимир Димитров се ожени за своята чаровна приятелка Виолета Йорданова, като двамата се венчаха на 15 август в Перник, а събитието бе в Двореца на културата.

Булката бе в разкошна бяла рокля, покрита с червени цветя. Само можем да си представим какви хора са вихрили "Майсторите" по време на щастливото събитие.

ZaPernik.com пожелава много, много щастие и любов на младото семейство и нека животът им занапред да бъде красив танц. Честито!

Красимир Людмилов Димитров е роден на 18 февруари 1979 в гр. Перник. Живота му е неразривно свързан с танците още от ранна детска възраст, когато започва да танцува в детския състав към Пионерския дом в гр. Перник. Веднъж запалена, искрата не гасне. След приключване на началното си образование Красимир завършва Държавно Хореографско Училище (сега Национално училище за танцово изкуство НУТИ) – гр. София през 1998 год.

През 2002 година заминава за САЩ, заедно със свои колеги – танцьори от Националния ансамбъл Филип Кутев и музиканти от Българско Национално Радио. Там той работи в 21 щата и танцува на най-големите сцени в света – Бродуей, Ню Йорк, Холивуд, Лас Вегас, Чикаго, Лос Анджелис и др. Докато преподава в различни школи на американци за първи път възниква идеята за собствени клубове по Български Народни Танци.

През 2003 година заминава за Турция, където участва в мащабния проект-спектакъл Hurem Sultan. Там, в продължение на 2 години работи с едни от най-добрите танцьори от България, Турция, Русия, Украйна, Азербайджан, Германия, Холандия, под ръковоството на именити режисьори и хореографи от Европа и целия свят. Тогава измисля и се ражда името „Masters of the Dance“.

Завръщайки се в България, през 2005 година, Красимир започва работа в шоу-спектакъла на Лили Игнатова – „Легендата”, където за кратко време достига развитието си до солист, репетитор и хореограф.

През 2007 година заминава за Естония, където работи с именити хореографи от ТОДЕС и Естонския национален балет.

През 2008 година работи като артист-балетист и хореограф в различни шоу продукции на остров Палма де Майорка – Испания.

Междувременно Красимир продължава образованието си в Национална Академия за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство – гр. Пловдив, където завършва бакалавърска и магистърска степен по Българска народна хореография, с квалификация „Режисьор – хореограф“.

В различни периоди от 2001 до 2010 година работи в танцова формация ЕТНИКА, като взема участия в редица телевизионни изяви и турнета съвместно с „Шоуто на Слави”.

По време на дългите странствания в чужбина идва моментът, в който натрупаният потенциал да се разгърне на едно по-високо ниво. Време е да се покоряват нови върхове, време е събраният опит, познания и идеи да бъдат претворени в нещо различно и специално. Така се поставя началото на “Masters of the Dance” – „Майсторите на Танца“. Концертната формация и Първият клуб за Български Народни Танци “Masters of the Dance” са създадени още през 2005 година в гр. Перник, като това е най-стария любителски клуб за Народни Танци на територията на гр. Перник. В края на 2008 година Красимир се завръща окончателно от Палма де Майорка и с подкрепата на приятеля си от детинство Владислав Тодоров в началото на 2009 година създават и шоу агенция „Арт Мастърс” като започва същинското развитие на “Masters of the Dance”.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.