iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Два училищни отбора от Радомир ще представят Перник на национални състезания за огнеборци в Монтана и курорта “Албена”

Два училищни отбора от Радомир ще представят Перник на национални състезания за огнеборци в Монтана и курорта “Албена” 06_1401890555

Два училищни отбора от Радомир ще представят Перник на национални състезания за огнеборци в Монтана и курорта “Албена”. Те бяха големите победители в регионалната надпревара „Млад огнеборец”. По нарочна заръка на кмета Пламен Алексиев момчетата и момичетата отиват на турнира, въоръжени със знамето на община Радомир. Състезанията са двудневни. В Монтана, където сили ще мерят участниците в Гражданската защита то е насрочено за 11 и 12 юни, а на 7 и 8 юни “Албена” ще се състезават младите огнеборци.

В Монтана екипите ще бъдат подложени на своеобразен тест – практически казуси ще проверят бързата реакция на радомирските ученици, които трябва да покажат умения и сръчност и в оказването на първа долекарска помощ на пострадали граждани.

Заедно с децата заминават и техните ръководители Дафинка Евтимова, Румяна Георгиева и Даря Ананиева. Отборите са два – по гражданска защита и огнеборци.

Днес кметът на Радомир Пламен Алексиев се срещна и разговаря с младите огнеборци, като им пожела висок дух и да се върнат победители.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.