iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес температурите са високи

Днес температурите са високи 01_1420977877

Зима е, а пукна пролет. Днешният ден напомня много повече на пролетта, отколкото за разгара на зимата. Днес в цялата страна температурите ще са над 10 градуса, съобщават синоптиците.

В повечето места до 15-16 градуса, а в някои райони ще стигат и до 18 градуса, на места дори до 20 градуса. Днес валежи не се очакват, ще има и слънчеви часове и температурите ще се повишат с още 5-6 градуса.

Топенето на снега предизвика поледици и отново напълни "Пирогов" с потрошени пациенти. Само от началото на седмицата до събота през спешния кабинет са преминали 750 души, а от тях 180 са оставени за лечение, съобщават от здравното заведение. Всичките са с потрошени крайници - най-често в областта на глезена и китката, уточняват от "Пирогов".

Според медици рязката смяна на температурите крие риск за болните от сърдечно-съдови заболявания, както и за тези със ставни болежки.

След пролетната неделя в понеделник предстои ново рязко застудяване, при което температурите ще се понижат до около 0 градуса и ще превали сняг. Още от вторник обаче и през следващите дни ще има много слънце и пак ще се стопли. Във вторник очакваните минимални температури са за минус 3 градуса, а максималните - до плюс 6. В сряда и четвъртък те ще скочат през деня с градус нагоре. Сутрините също бавно ще се "затопля" - от минус 2 в сряда, до минус 1 в четвъртък.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.