iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес ще бъде затруднено движението по автомагистрала "Струма"

Днес ще бъде затруднено движението по автомагистрала "Струма" 05_1401090541

Днес на автомагистрала "Струма" огромна машина или дефлектрограф ще пречи на шофьорите да се движат.

Ще бъдат направени тестови изследвания на носимоспособността на пътната конструкция от машината. Тя ще тества по цялата дължина на трасето, в двете посоки на движение в периода от 8 до 17 ч..

Обичайна практика е след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, с финансиране от европейските фондове, да се правят подобни проучвания.

Дефлектографът ще се движи със средна скорост 30 км/ч и на всеки 286 метра ще спира за две минути, за да направи отчет. Широчината на машината е една пътна лента /дясна активна лента/.

В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването ще бъде ограничена на 90 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, пътуващи между Долна Диканя и Дупница, да карат внимателно и да спазват въведената временна организация на движението.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.