iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Денислав Борисов призовава родния си град Радомир да бъде един отбор на 16 септември

Денислав Борисов призовава родния си град Радомир да бъде един отбор на 16 септември 09_1504797259

Водещият на bTV Новините Денислав Борисов призовава родния си град Радомир да бъде един отбор. Това ще се случи на 16 септември. Той е и посланик на кампанията „Да изчистим България заедно”, като в интервю пред Анна Сапунова за вестник „Златна възраст”, телевизионният водещ разказва, че е възпитан да се радва на природата и да я пази чиста и красива.

Като дете Денислав е израснал сред природата, което възпитава у него чувството за отговорност към заобикалящата среда.

„Днес децата сякаш са свързани повече с телефоните и таблетите си, отколкото с природата,” със съжаление констатира журналистът.

Той разказва, че обича да пътува и да открива красивите кътчета на България. Ще участва в Деня на голямото почистване, за да допринесе възможно най-много от тези кътчета да се превърнат в зелени точки на картата на България. Водещият вярва, че една от основните мисии на bTV като най-влиятелната медия в родния ефир е да разпространява и дава добър пример. Със своята инициативност той се надява да предизвика не само по-младото поколение, но и всеки, който проявява нетърпимост спрямо небрежното отношение към природата, да запретне ръкави и да излезе да чисти на 16 септември.

За първи път най-голямата доброволческа акция у нас е през есента, за да не останат боклуци след туристическия сезон и да бъдат затрупани под снега. Инициативата ще има състезателен елемент тази година, като този път Денят на голямото почистване бележи не финала, а началото на „Да изчистим България заедно“. Всеки може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания или дори цяла административна област. Важното е да се отблежат най-много зелени точки на картата на кампанията.

„Често сме прекалено затворени в нашия си свят. Приемаме, че нашето е наше, а общото е чуждо,” казва водещият в интервюто.

Срещу този и други предразсъдъци той и екипът на bTV застават с мотото на кампанията „Играем чисто. България е един отбор!”

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.