iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Денислав Борисов призовава родния си град Радомир да бъде един отбор на 16 септември

Денислав Борисов призовава родния си град Радомир да бъде един отбор на 16 септември 09_1504797259

Водещият на bTV Новините Денислав Борисов призовава родния си град Радомир да бъде един отбор. Това ще се случи на 16 септември. Той е и посланик на кампанията „Да изчистим България заедно”, като в интервю пред Анна Сапунова за вестник „Златна възраст”, телевизионният водещ разказва, че е възпитан да се радва на природата и да я пази чиста и красива.

Като дете Денислав е израснал сред природата, което възпитава у него чувството за отговорност към заобикалящата среда.

„Днес децата сякаш са свързани повече с телефоните и таблетите си, отколкото с природата,” със съжаление констатира журналистът.

Той разказва, че обича да пътува и да открива красивите кътчета на България. Ще участва в Деня на голямото почистване, за да допринесе възможно най-много от тези кътчета да се превърнат в зелени точки на картата на България. Водещият вярва, че една от основните мисии на bTV като най-влиятелната медия в родния ефир е да разпространява и дава добър пример. Със своята инициативност той се надява да предизвика не само по-младото поколение, но и всеки, който проявява нетърпимост спрямо небрежното отношение към природата, да запретне ръкави и да излезе да чисти на 16 септември.

За първи път най-голямата доброволческа акция у нас е през есента, за да не останат боклуци след туристическия сезон и да бъдат затрупани под снега. Инициативата ще има състезателен елемент тази година, като този път Денят на голямото почистване бележи не финала, а началото на „Да изчистим България заедно“. Всеки може да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания или дори цяла административна област. Важното е да се отблежат най-много зелени точки на картата на кампанията.

„Често сме прекалено затворени в нашия си свят. Приемаме, че нашето е наше, а общото е чуждо,” казва водещият в интервюто.

Срещу този и други предразсъдъци той и екипът на bTV застават с мотото на кампанията „Играем чисто. България е един отбор!”

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.