iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца си играят в изоставен басейн

Деца си играят в изоставен басейн 05_1431433028

Басейн в изоставено военно поделение се превръща в капан за деца, като съоръжението е с олимпийски размери и е дълбоко между 2 и 3 метра. То е наполовина пълно от отпадни и дъждовни води.

Намира се почти в центъра на Хасково в гъсто населения триъгълник между „Дунав”, „Васил Левски” и „Ком”. Понеже в Хасково така и няма публичен басейн след разрушаването на последния такъв в комплекс “Лебеда”, в изоставеното съоръжение ходят десетки деца, предимно от ромската махала в града. Те се промъкват през полуразрушената ограда на военното поделение, което, макар и да се води охранявано, всъщност е достъпно от всички страни. Единствената двойка охранители е на КПП-тата от двете страни за заградените близо 25 декара площ.

В басейна редовно има къпещи деца, които не се притесняват от изумителната мръсотия, в която се потапят. Посетителите са само деца, включително и такива, които не изглеждат на повече от 7-8 години. Напливът на голи малчугани бил в предишните няколко горещи дни и притесни сериозно живущите граждани наоколо. Подобни басейни са с дълбочина между 2 и 3 метра и дори и да са наполовина пълни, както е в случая, водата пак идва в повече за дечица с ръст около метър. Отделно е рискът от зарази в тинестия жабуняк, в който се е превърнал басейнът.

Военните поделения на север от „Дунав” са изоставени вече близо 20 години. Опитите да се облагородят и да им се намери някакво практическо приложение се разбиват в стената от противоречиви мераци на общината и министерството на отбраната.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.