iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца ще се забавляват с бъбъл футбол

Деца ще се забавляват с бъбъл футбол 09_1443011855

Учениците в София ще имат възможност да се докоснат безплатно до магията бъбъл футбола на 24 и 25 септември в рамките на MOVE Week и Европейския ден на спорта в училище, като уникалният спорт се практикува с гигантски балонени костюми, които дават възможност на играчите да изтласкат състезателите от другия тим без да ги наранят.

Бъбъл футболът е преди всичко забавление. За него не се изисква високо спортно майсторство и може да се практикува всеки навършил 7 години. Безплатните занимания ще се провеждат от 10 до 17 часа в Студентски град в пространството между УНСС и седмо районно управление, а телефонът за задължителните предварителни записвания е 0899157026. Именно децата са основният акцент на тазгодишната кампанията MOVE Week в страната, която цели да раздвижи 100 000 българи и да включи в активностите си минимум 250 училища. Кампанията в България се координира от сдружение "BG Бъди активен" и ще включва най-различни безплатни активности за учениците, сред които катерене, зумба, тае бо и др. спортове.

Най-активният ден за българските ученици ще бъде 25 септември, който е обявен за Европейски ден на спорта в училище. Той има за цел да популяризира здравословния начин на живот, физическата активност и доброволчество в сферата на спорта в училищата и извън тях, като основна роля играе социалният елемент. Очаква се на тази дата "BG Бъди активен" да даде на всички български ученици чисто нови и развити идеи и методологии под формата на "наръчник", който ще им помогне сами да организират събития със спортна насоченост.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.