iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чертите на характера зависят от датата на раждане

Чертите на характера зависят от датата на раждане 05_1431610477

Датата на раждането на всеки човек се оказа статистически свързана с много черти от неговата личност. Това означава, че зодиите могат да бъдат използвани за оценка на личните качества и умения на всеки от нас.

Това пише в своя статия, отпечатана в списание Comprehensive Psychology Марк Хамилтън от университетът в Кънектикът, САЩ.

"Влиянието на сезона, в който човек се появява на бял свят е статистически доказано, зодиите на практика обясняват много от личните качества на всеки от нас”, твърди професорът по психология.

Хамилтън е анализирал характера и личностните качества на триста известни личности от шоу бизнеса, политиката, науката и литературата и е съпоставил данните с датата на раждането им.

Така се изяснило, че рождените дати на тези успели и известни хора не са разхвърляни из календара в безпорядък, а са групирани около определени месеци и зодии. Като цяло, голяма част от знаменитостите се ражда в периода декември-март, под знака на зодии, асоциирани с упоритост и екстравертност.

Този отрязък от годината се асоциира в астрологията с висока креативност, склонност към шизофрения, мечтателност, откъсване от реалността- все черти, характерни за гениалните човешки умове.

Хамилтън смята ,че е доказал въздействието на зодиите върху личността на всеки човек, но засега не може да каже нищо за характера на това влияние.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.