iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Черната бира е сред афродизиаците

Черната бира е сред афродизиаците 02_1455260881

В месеца на любовта - февруари, митовете и небивалиците, свързани със секса, избуяват със силата, с която бурените превземат и най-добре поддържаната градина с красиви цветя, като всички знаем, че сексът е нещо прекрасно, интимно, оправя настроението и понижава стреса. Но и науката не стои на едно място, а напоследък бяха направени доста открития, които направо преобръщат представите ни за магията в леглото. Зад тях стоят години неуморен труд и изследователска работа. Дали са си заслужавали труда - сами преценете.

Опасните орални ласки

Наскоро лекари от САЩ обявиха, че регулярното практикуване на орален секс повишава 22 пъти риска от рак на гърлото, от който страдат най-вече пушачите. Медиците обясняват, че човешкият папилома вирус HPV-16, свързан с рака на шийката на матката, при орален секс може да премине в устната кухина и да доведе до злокачествени образувания в тъканите на небцето, ларинкса, сливиците и езика. Изследователите работили четири години по темата, а за целта проследили 97 000 души. Оказало се, че 132-ма от тях, следвайки подобно поведение, се разболели от рак на гърлото.

Напомняме, че на 3 септември 2015 г. вокалистът на групата Iron Maiden Брус Дикинсън беше диагностициран именно с коварното заболяване. Тогава рокаджията предположи, че вероятно то се дължи на силната му пристрастеност към оралните ласки. "Всички се шегуват с Майкъл Дъглас, но работата всъщност е много сериозна", заяви Дикинсън. На свой ред през 2013 г. Майкъл Дъглас призна, че вероятно е прихванал папилома вируса при орален секс".

Количеството има значение

Какъв е броят на потенциалните ви сексуални партньори? Това се пита в анкета на британския сайт за онлайн запознанства IllicitEncounters.com. Преобладаващият отговор бил - 9. 38 процента от жените и 37 % от мъжете посочили цифри между 8 и 12 души. "Ако изследването беше проведено преди 10 години, цифрата вероятно щеше да е съвсем различна. Ставаме все по-разкрепостени", коментирал представителят на IllicitEncounters.com Кристиан Грант.

Ако една жена иска да забременее

В края на миналата година американски учени от университета в Индиана съпоставили броя на половите контакти в живота на една жена с перспективата тя да забременее. Оказало се, че колкото по-често тя практикува секс, толкова по-големи са шансовете й да зачене. Организмът на дамите се настройвал с лекота да приеме "чуждото тяло" - първо сперматозоида, а после ембриона. Поради тази причина нараствали и шансовете за бебе. Ръководителят на научната група Тирни Лоренс уточнява: "Това е първото доказателство, че сексуалната активност улеснява зачатието".

Хмелното преимущество

В книгата на американския сексолог и семеен психотерапевт д-р Кет ван Кирк "Решения за секса в брака: как да съхраним сексуалния си живот" (The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life) било публикувано интересно изследване. Оказва се, че мъжете, които редовно пият бира, правят по-добър секс и имат по-пълноценен живот в интимен план. Д-р Кирк обяснява, че пивото дава няколко преимущества на мъжа в постелята. На първо място: улеснява еякулацията благодарение на постъпващите в организма фитоестрогени, които удължават половия акт. Тъмната бира пък повишава либидото и е своеобразен афродизиак заради съдържанието на желязо. Авторът на изследването добавя, че при 31 на сто от мъжете, приемащи алкохол в умерени количества, рискът от сърдечносъдови проблеми рязко намалява. И като заключение: бирата доказано повишава издръжливостта в леглото.

Девственият пояс като еротичен мит

Само преди месец бе обнародвано изследване, което би представлявало интерес за женените двойки и постоянни партньори. Психолози от Канада определили оптималната честота на сексуални контакти при редовен полов живот. Оказало се, че най-щастливи са двойките, които консумират връзката си веднъж седмично. По-често или по-рядко да се отдаваш на ласки - това е свързано със съответен риск за увреждане на психиката. Изследването е базирано на данни, събирани в продължение на 40 години сред 40 000 души. Уточнението е, че става дума само за хетеросексуални двойки.

С песните на Боб Марли

Американски учени достигнали до извода, че сексуалните експерименти с постоянни партньори се развихрят в най-голяма степен по време на дълга почивка на морски курорт, а организираните пътувания и воаяжите по исторически места предразполагат към случаен секс. Учените запитали 850 жени на възраст между 18 и 50 години за отношението им към рисковия секс по време на отпуск, както и за мотивите, които ги тласкат към подобно поведение. Участничките в анкетата също така трябвало да оценят по скалата на риска 23 сексуални практики. Оказало се, че оскъдните дрехи, чувството за самоувереност, желанието да се освободиш от рутината и голямото количество алкохол в най-голяма степен карат жените да извършват неочаквани и за тях самите постъпки.

Жажда за живот

Учени от Харвардската медицинска школа съобщиха, че активният полов живот рязко снижава риска от възникване на рак на простатата при мъжете. Данните са въз основа на изследване, в което се включили 32 000 мъже над 18 години. 4000 от тях с времето развили коварното заболяване. Учените установили, че мъжете между 40 и 49 г., който често правят пълноценен секс - средно 21 пъти на месец, занижават с 22 процента риска от рак на простатата. Тези, които правели едва между 4 и 7 пъти, реално се оказали в групата на заболелите 4000 случая. Изследователите уточняват, че за да се достигне до оргазъм с "оздравителни цели", не е задължително наличието на партньор - самозадоволяването също вършело работа.

Защо Емилия

Актрисата Емилия Кларк бе избрана за най-секси жена на планетата за 2015 г. според списание Esquire. В тази връзка д-р Дженифър Райдър от Харвард оповести, че подобен факт представлява голям интерес за научната общност. "При всички случаи трябва да се подходи внимателно към резултатите", предупреждава Райдър. Учените обаче така и не успели да достигнат до каквито и да било конкретни заключения: защо именно Емилия Кларк, а не друга жена, и по каква причина оглавява класацията. В крайна сметка резултатите били окачествени като "обнадеждаващи".

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

01-Юли-2015

30-Юни-2015

01-Юли-2014

30-Юни-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com