iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Брокери могатда ви излъжат с жилища без комисиона

Брокери могатда ви излъжат с жилища без комисиона 12_1418819302

Най-често брокери без никаква комисиона за клиентите си се оказват измамници. Можете да останете излъгани ако фирмата, чрез която искате да си купите жилище, работи без комисиона.

Той коментира коледните промоции, които правят брокерските агенции около празниците. Някои от фирмите са обявили, че работят без комисиона до края на декември. По думите на Ганев експертите, които не начисляват комисиона на клиентите си, нямат интерес да работят в тяхна полза.

„Ако услугата е абсолютно безплатна, не можете да сте сигурни, че качеството ще е на ниво, а и може допълнително да се натовари цената на самия имот”, обясни Ганев. Той подчерта, че все пак има и компании, които правят истински промоции за Коледа.

В момента фирмите за недвижими имоти се надпреварват във всевъзможни отстъпки, показа проверка на "Новинар". Някои предлагат допълнителни услуги като по-евтина застраховка на апартамента след покупка, а други са намалили с 10 процента комисионите си от 3 до 23 декември.

Някои жилища се предлагат с 15 процента отстъпка от редовната си цена. В Карлово се продава тристаен тухлен апартамент от 92 квадрата. Състои се от хол, две спални, баня и отделна тоалетна, голям коридор и тераса, гараж. Цената му е 37 900 евро, намалена от 44 000 евро.

На промоция само през декември може да се купи луксозна къща в Русе за 65 000 евро.

Някои от затворените жилищни комплекси в големите градове пък са обявили намаления до края на декември. Така до Нова година може да се сдобиете с тузарски дизайнерски апартамент за около 55 000 евро.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.