iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българка от Лондон събира пари за слепи хора в Перник

Българка от Лондон събира пари за слепи хора в Перник 11_1415692138

От коментар във Фейсбук стана ясно, че българка, завършила и работеща в Лондон, е решила да помогне с каквото може на слепи хора, организирали се в спортен клуб „Кракра” в Перник.

Според Теодора тя е била особено впечатлена от липсата на отчаяние и желанието на незрящите да са полезни и да продължат да работят и да спортуват, въпреки неравностойното си положение.

От друга страна, липсата на държавна грижа за подобни обединения на хора в неравностойно положение е нещо страшно несправедливо, споделя тя. Затова частната и лична инициатива в случая е определяща, защото всеки може да помогне на такива хора, стига да иска, смята българката.

В офис в центъра на Лондонското сити по повод благотворителната акция е проведено парти, на което са продавани приготвени от служителите в интернационалната компания домашни лакомства.

Събраната сума само за час надхвърля 1000 лева и ще бъде изразходвана по желание на хората от клуб „Кракра”, съобщи Теодора. Вероятно ще бъдат закупени предназначени специално за слепи хора спортни уреди, за да могат те да практикуват любимите си занимания.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.