iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българчето от Ню Йорк с трънски корени Виктор Велинов направи нова песен за България

Българчето от Ню Йорк с трънски корени Виктор Велинов направи нова песен за България 03_1456994288

Талантливото българче от Ню Йорк с трънски корени Виктор Велинов направи нова песен за България, като миналата година в навечерието на националния празник 3 март той трогна до сълзи много българи по целия свят с видеото на песента си “Откъснатите цветя на България”. Така детето направи чистосърдечна реклама и на Трънския край, като каза пред медиите, че там, според него, е раят на Земята. По тази причина месец преди да стане на 9 години, трънчани го обявиха за почетен гражданин на Трън, откъдето са корените на неговата майка Кристина Велинова.

Сега новата песен се казва “Не давайте България на другите”. Текстът е на майката на Виктор, а музиката е написал самият Виктор. Аранжиментът е на неговия музикален педагог в Ню Йорк Александър Чазов. Във видеото, което всеки момент ще се появи в канала за споделяне YouТube, като бек-вокалистки участват Мартина Радославова и Нели Минчева, с които Виктор записа и първата им песен, но този път участва и неговата сестричка Вера. Кадрите край океана и в българската църква в Манхатън са снимани от майката на Виктор.

“Направихме тази песен с огромна любов към България, но и с малко тъга. Посвещаваме я на всички родолюбиви българи и не-българи, които обичат и милеят за България”, каза Кристина Велинова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.