iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Благоевградски олигарх е спечелил скандалното строителство на пернишкия площад

Благоевградски олигарх е спечелил скандалното строителство на пернишкия площад

Благоевградският строителен олигарх Николай Галчев е бизнесмена, който е спечелил скандалното строителство на пернишкия площад, като снимка, публикувана в Гоце Делчевския вестник "Топ Преса" показва животни защитен вид.

Вестникът е доста краен в оценката си. "Независимо, че прецака сума народ с пари, независимо, че на съвестта му лежат десетки работници, които не са си получили парите за труда си, Галчев обикаля света и трепе елени на ВИП лов. Браво, Коле, браво, пич! Така се живее до сто години - всеки попаднал лев при теб, отива за кефа ти, а за данъци и задължения... пари нема, действайте!

Справка в публичното пространство показва, че фирмите на Галчев са затънали в дългове. Хотелите му се продават от съдия изпълнители. Аква парка в Благоевград бил прехвърлен на неизвестна жена. Пресата в Югозападна България споменава за завлечени с пари работници.

Според благоевградския Струма, Галчев бил новодомец в баровска къща в столичния квартал “Камбаните”.

А иначе пернишкия площад е мъко моя. Трагедията на архитектурата и грабеж. Не само на пари, а на идеи, на години. Защото такива "площади" се строяха преди 40 години. Днес тези сиви бетонни навеси, тази сива, бетонна и бутафорна рекичка, тези жълти, ронещи се плочи са срам за всеки комунистически площад, а камо ли модерен площад през 2015г.

Дори в Пхенян - столицата на Северна Корея площадите са много, много, много по-качествени и добри.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.