iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Базар на гълъби, декоративни кокошки, екзотични и пойни птички, домашни любимци

Базар на гълъби, декоративни кокошки, екзотични и пойни птички, домашни любимци 04_1396452443

Всяка пролет, по традиция, Сдружение на гълъбовъдите и природолюбителите “Кракра Пернишки” от град Перник, организира голям регионален пазар на гълъби, декоративни кокошки, екзотични и пойни птички, домашни любимци.

Мероприятието ще се проведе тази събота на 5 април в двора на VI СОУ “Св. Св. Кирил и Методи” на Перник, намиращо се на улица “Кракра” № 69.

Това събитие е малък празник за всички, и винаги радва любителите и развъдчиците на пернати от цялата страна. Тази година участие в базара са потвърдили дори и гости от съседните балкански страни, като Гърция и Македония.

Пернишкият шарен гълъб определено ще е една от атракциите на базара. Ценителите на тази прекрасна порода ще имат възможността да видят и да се полюбуват на голям брой качествени птици, а тези които желаят ще могат и да си закупят от тях.

Организаторите отправят покана към всички гълъбовъди и природолюбители, в този прекрасен слънчев ден какъвто се очертава според прогнозите на синоптиците, да не си стоят вкъщи, а да докарат своите деца и да си прекарат един чудесен ден с приятели сред природата!

Този уикенд се очертава доста натоварен за голяма част от гълъбовъдните дружества в страната, защото освен в Перник, базари ще се проведът и в градовете Севлиево, Добрич, Бяла, Стара Загора и Девня.

Източник: galabite.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.