iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Банкер от Перник пробива дупка в леда, за да лови риба

Банкер от Перник пробива дупка в леда, за да лови риба 01_1422174014

Банкерът Юлиан Попов от Перник обича риболова. Той обича да лови най-вече през зимата, когато водата е заледена и се налага да се прави дупка в леда.

Държал е въдицата дори на температури от минус 20 градуса. Въпреки това обаче той не вкусва риба.

Юлиан Попов е добре познат на перничани. Той е на 45 години, женен с двама сина. Сменял е директорския стол на няколко големи банки в града. От 6 години е шеф също в една от банковите институции в Перник.

„Риболоваът е е моето хоби, това е моята страст, която няма аналог. Стоял съм с въдица в ръка и на минус 20 градуса. Още като малък ходех на риба с баща ми. Той е човекът, който разви това усещане в мен. Аз не ям риба. Подарявам я на мои близки приятели, роднини и дори на непознати“ , разказва Попов.

За Юлиан удоволствието се крие в това да надхитриш водните обитатели. Да уловиш рибата, а не да я изядеш. Казва, че истинските рибари подчти не хапват от улова си. Така е бил и баща му, така е и той самият сега.

„Емоцията от риболова е уникална. През почивните дни съм за риба. У дома човек не може да ме види. Ходя на реки, язовири, но не и на море. Всеки риболов си има своите тънкости“, допълва Юли.

Баща му също бил заклет риболовец и от него той наследил своята страст към този спорт, която следва и до ден днешен. Притежател е на 36 въдици. Любовта си към риболова предал и на големия си син, малкият също започнал да проявява интерес към въдицата.

Според Попов риболовът успокоява и калява. Усещането за рибата и как да стигнеш до нея е наука, която не всеки разбирал.

„Да си сред природата е уникално чувство. Риболовът ме закали, чисто физически, защото ме прави по-млад, а психичeски, защото когато съм зад въдицата забравям за всичко. Обожавам да ловя щука. Това е хищник, борбена риба, която трудно попада в капана на въдицата“, споделя още перничанинът.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.