iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


80 известни личности ще бъдат събрани в Радомир

80 известни личности ще бъдат събрани в Радомир 06_1401952210

80 известни личности ще бъдат събрани в Радомир. Това съобщи кметът на Радомир Пламен Алексиев. На всяко отделна личност ще бъде отправена специална покана за среща.

Пръснатите из страната скулптори, политици, писатели, актьори и други изявени личности в различни сфери на обществения живот отново ще се върнат в родния си град. Сред тях е политикът Богомил Бонев, актрисата Емилия Радева, скулпторът Емил Попов, художникът Симеон Спиридонов и още много други.

Убеден съм, че ако действаме като един отбор, много хубави неща може да се случат в Радомир, заяви кметът. Първоначално той искал да събере прочутите радомирци на фолклорния фестивал в Дрен „Слънце иде” на 27 и 28 юни. Ежегодното събитие ще бъде с изцяло нова визия, похвали се Пламен Алексиев. Ще има нова естрада и нов парк. Амбицирани сме фестивалът да придобие международен статут, подчерта управникът. Той обаче не е сигурен, че всичко ще бъде готово до 27 юни, когато стартира фолклорното събитие. Затова срещата с известните радомирци ще остане за Деня на града, 26 октомври, на Димитровден.

„Виждайки тези хора, искам радомирци да имат самочувствието, че могат да постигнат върхове”, заяви Алексиев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.