iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


3 минути е животът след смъртта

3 минути е животът след смъртта 10_1412775803

Според британски учени, "животът след смъртта" е с продължителност три минути. Това е времето, през което съзнанието ни продължава да действа, дори след като тялото ни е приключило жизнения си път, пише в. "Дейли мирър".

Изданието се позовава на проучването на екип от университета в Саутхамптън, проведено в 15 болници във Великобритания, САЩ и Австрия. То е обхванало 2060 пациенти и е установило, че съзнанието остава будно до три минути след настъпването на клиничната смърт.

Около 40 % от пациентите, преживяли спиране на сърцето, свидетелстват, че осъзнавали какво се случва дори във времето, когато сърцето им било спряло да работи и преди сърдечният им ритъм да бъде възстановен.

Изследването било ръководено от д-р Сам Парния. Той изтъква, че досега науката считаше, че единствено халюцинации се явяват на хора в клинична смърт: "Нашето проучване доказа, че пациенти в подобни състояния възприемат истински събития, когато сърцето им спре да бие".

Д-р Парния отбеляза, че резултатите от проучването са доста изненадващи, тъй като всеизвестен факт е, че мозъкът обикновено спира да функционира около 20-30 секунди след спирането на сърцето и възобновява своята дейност едва след повторната поява на сърдечен ритъм.

Източник: life.dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.