iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


2016 г. ще бъде "транзитна" по отношение на развитие на гейминг технологиите

2016 г. ще бъде "транзитна" по отношение на развитие на гейминг технологиите 01_1452073793

След бруталната за гейминга 2015-та е време да погледнем какво ще ни донесе новата 2016-та, като ако сте следили гейминг публикациите на "Стандарт" преди празниците, вече знаете мнението ни, че 2016 г. ще бъде "транзитна" по отношение на развитие на гейминг технологиите, иновации в игрите и цялостно развитие на гейм индустрията. Освен това PlayStation 4 ще продължи господстването си на конзолния пазар, а ексклузивните заглавия за машинката на Sony ще бъдат по-големи и по-добри отвсякога. Но това не означава, че другите платформи няма да получат една камара уникални игри. На хоризонта са нов Deus Ex, нов Dishonored, нов Tom Clancy, нов Stret Fighter, продължението на култ-класиката Mirror's Edge, римейк на класиката Doom и още много, много други вълнуващи заглавия. Феновете на Nintendo вече чакат с нетърпение The Legend of Zelda за Wii U, а тези на Xbox One - поредния шедьовър на студиото Remedy - Quantum Break. За нас обаче, като PC и PlayStation геймъри, това са заглавия на 2016-та година, които чакаме с нетърпение.

1. FarCry Primal (Ubisoft)
Дата на излизане: 23 февруари за PS4 и Xbox One/1 март за PC

"Имаш една цел: Да оцелееш в свят, където ти си плячката" - Ubisoft.
Как да не се нахъсаш за най-новата част от една от най-добрите поредици на Ubisoft след подобрен рекламен слоган? Да, следващият FarCry ще се развива в Каменната ера. Поредицата, която показа, че язовците са най-големите гадове на света и накара милионите си фенове групово да крещят "Fuck eagles!", сега ни доставя солидна порция мамути, съблезъби тигри и други гигантски изчезнали зверове, които някога са били господари на Земята.

Ще влезем в ролята на Таккар - последният оцелял от група ловци, който тъкмо пристига в местност, наречена Орос. И ще трябва да оцелеем. "Играчите ще поемат на приключение като първия човек, който ще покори дивото", казват от Ubisoft. "По пътя си те ще трябва да създават оръжия и инструменти от части на убитите от тях зверове, ще ловят храната си, ще трябва да се научат да ползват огън, да отблъскват опасни хищници и ще се изправят срещу други племена, за да покорят Орос."
Казано съвсем просто, целта ви е да се изкачите на върха на хранителната верига. Като можете да го постигнете и не само с убиване. Таккар има някои готини номерца в праисторическия си ръкав. Той е наречен "Господарят на зверовете" и може да опитомява сладките диви зверчета.

От това, което до сега сме видели в трейлърите и геймплей демонстрациите, FarCry: Primal е една игра, чиито сетинг, бойна система и история са в перфектна симбиоза. Дано този огромен потенциал бъде изпълнен като хората. Аз лично вече нямам търпени да си имам съблезъб тигър за домашен любимец!

2. Dark Souls 3 (From Software)
Дата на излизане: 12 април (Xbox One, PS4 PC)

Господарят на болката се завръща! И то тъкмо на време. След като превъртях Bloodborne, няма с какво да задоволявам мазохистичните си геймърски отклонения. Добрите новини не спират до тук. Хидетака Миязаки се завръща на режисьорското място за последната част от епично-садистичната поредица, след като си почина по време на разработването на Dark Souls 2. Големият финал на този легендарен ролеви екшън франчайз трябва да оправдае огромни очаквания - и на фенове, и на критици. Интересното е, че от това, което сме видели до сега, в Dark Souls 3 изглежда има доста от генетичните маркери на Bloodborne. Taка че очаквайте не само да режете демони на парчета, но и тези гадове да са по-красиви и впечатляващи отвсякога. Геният Миязаки отдавна е доказал, че е напълно способен да влезе в главата на всеки геймър и да размаже всичките ни очаквания. Това е, както феновете биха казали, една от емблематичните черти на неговите дизайни.

3. Uncharted 4: A Thief's End (Naughty Dog)
Дата на излизане: 26 април (Ексклузивно заглавие за PlayStation 4)

След забавянето на Uncharted 4, вадейки я от битката за продажби по време на коледните празници, вече имаме твърда дата на излизане. Което означава, че всички фенове на поредицата имат около 4 месеца да се подготвят психически за сбогуването си с Нейтън Дрейк. Разбира се, има надежда всички да тълкуваме заглавието погрешно. Сам, изгубения брат на Нейтън, който наскоро се появи във франчайза, също е крадец. Може би краят ще бъде за него, а не за Нейтън. Това, което знаем със сигурност е, че Сам успява да убеди Дрейк да се завърне към онзи живот на кръстосване на планетата в търсене на съкровища, за една последна мисия на бреговете на Мадагаскар. От трейлърите и демотата видяхме, че хуморът продължава да бъде на ниво, а интензивните автомобилни гонки, които обожаваме в Uncharted сериите, ще бъдат в изобилие. Елена все още не се е появила в промоционалните материали, но няма повод за притеснение (за сега). Представяте ли си последния Uncharted да бъде без нейно участие?

Във всеки случай аз тайничко се надявам това да не е последната глава от историята на Нейтън Дрейк. Буцата в гърлото ми след като казах "Сбогом!" на Снейк и Гералт още не е изчезнала. Не ми причинявайте това, Naughty Dog!

4. Battleborn (Gearbox)
Дата на излизане: 3 май (Xbox One, PS4, PC)

Не е тайна, че Gearbox се борят от доста време да излязат от сянката на най-успешното си заглавие - поредицата Borderlands. Другите проекти на студиото (като завършването на Duke Nukem Forever и Aliens: Colonial Marins) се сблъскаха с доста негативни критики от страна на геймъри и критици. Но Gearbox не са изгубили надежда. А тя идва в лицето на Battleborn - уникална по рода си каша, съчетала Co-Op шутър динамиката на Borderlands и популярните в момента MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) игри. Според самите Gearbox MOBA влиянието върху Battleborn е ограничено само до включването на онлайн отборни арени. За да се отличат от игри като League of Legends и DotA 2, екипът е заложил на цветен и жив фентъзи/sci-fi свят, фокусирал се е върху историята на соловата кампания и върху изграждането на наистина уникални герои.

Сюжетът звучи така: след години на война, една единствена звезда все още е обитаема в цялата вселена. Вината за това пада върху група извънземни антагонисти, които сега са обединени на един фронт и са дори по-голяма заплаха от преди. Задачата на играча е да унищожи именно тази заплаха. С цветните си герои, 10 от които ще са свободни да играете при пускането на Battleborn в продажба, и свежото чувство за хумор, емблематично за компанията, това наистина е най-добрият шанс за Gearbox да докажат, че Borderlands не е единственото нещо, което могат да направят като хората.

5. Mass Effect: Andromeda (Bioware)
Дата на излизане: Декември(Xbox One, PS4, PC)

Историята на Командир Шепард приключи. Инвазията на Рийпътите вече е зад гърба ни. Какво ще прави човешката раса сега? Говорим само за тази от вселената на Bioware. Повечето фенове на Mass Effect още преглъщаме обидния финал на Mass Effect 3 и не сме мислели за бъдещето. Но да минем по същество.

Та, какво ще прави човечеството? Ще изследват космоса, разбира се! Ако сме научили нещо от Star Trek, то е, че най-страхотните приключения са в най-далечните части на вселената. В Mass Effect: Andromeda ще влезем в ролята на нов герой. Тя или той (Или то? Ние подкрепяме gender fluidity!) ще започнат да изследват съседната на Млечния път галактика - Андромеда. И повече информация от това нямаме. В трейлърите и скрийншотовете, пуснати в публичното пространство от Bioware, видяхме Мако-ве (космически ленд роувъри) и завръщането на омни-блейдовете. Спекулира се, че историята ще бъде базирана на известната европейска легенда за "Дивия лов". Да, същия Див лов, като този в The Witcher 3: Wild Hunt. Естествено, тя ще бъде представена в съвсем различен контекст. Но след като цялото приключение ще се върти около изследването на една галактика, вероятно ще бъдем хвърлени по следите (или преследвани?) от нещо мнооого мистериозно.
Със сигурност обаче никой от познатите ни герои от оригиналната трилогия няма да се завърне...

6. Final Fantasy XV (Square Enix)
Дата на излизане: Някъде през годината (Xbox One, PS4)

Чакането приключи! Когато Final Fantasy XV пристигне през 2016 г., официално ще се навършат 10 години, откакто е в разработване. Помня когато тази игра още се казваше Final Fantasy XIII: Versus! Въпреки смените в имената, платформите и режисьорите, FF XV определено си заслужава чакането. Сегашният режисьор на играта - Хажиме Табата, е известен със странните рискове, които поема и с други серии-флагмани на Square Enix. Пример за това бе странният микс от манга мелодрама и военна документалистика, която е Final Fantasy Type-0.

Какво обаче ни чака в новата FF? Нещо доста по-различно от темите и механиките в предшествениците си. От трейлърите видяхме бомбастични екшън сцени, достойни за кърваво аниме, и фокус върху мъжкото приятелство, изобразено чрез един магически роуд трип, пълен с коли, къмпинги и купони. Бойната система изцяло захвърля традиционната за поредицата turn-based combat и се насочва към чистия екшън. Това е най-бързата, динамична и впечатляваща бойна система, която игра от франчайза изобщо е имала. Тази динамика очакваме да видим в поредици като The Elder Scrolls, а не Final Fantasy. Но всичко се съчетава перфектно заедно, създавайки една еклектична, но и изключително реална среда. И въпреки това всичко се чувства като Final Fantasy игра. Макар историята и визията да изглеждат по-различни от първоначалната идея(от 2006-та година), концепцията за дълбок, емоционален наратив си е същата. Всички тези иновативни решения превръщат Final Fantasy XV в амбициозна, истински уникална игра, не само в рамките на легендарната поредица, а и в ролевия жанр като цяло.

7. The Last Guardian (Team ICO)
Дата на излизане: Някъде през годината(Ексклузивно заглавие за PlayStation 4)

Твърде хубаво е за да е истина! След 8-годишно разработване и пълно мълчание по прогреса на играта през последните три години, всичко показваше, че The Last Guardian завинаги ще остане една прекрасна мечта. Нещо, за което феновете на Team ICO говорим с трепет и тъга, непозволявайки си да се надяваме на чудо. Легендата около следващото заглавие на студиото, създало шедьовъра Shadow of the Colossus и запленяващата Ico, стана толкова голяма, че се превърна в личния Half-Life 3 на Sony. Но на E3 2015 японският гигант пусна най-голямата бомба за годината! Разкривайки, че The Last Guardian не само е жив като проект, но е и почти завършен и ще се появи за PS4 през 2016-та!

Ще поемем ролята на младо момче, приключенстващо из спокоен празен фентъзи свят, рамо до рамо със своето гигантско орело-лъво-куче Трико. Останалото е мистерия. Поне докато The Last Guardian се появи на PlayStation 4. Тази година. Нещо толкова невероятно, колкото странния, красив, детайлен, изменчив свят, който ни очаква да го пребродим.

8. Horizon: Zero Dawn (Guerrilla Games)
Дата на излизане: Някъде през годината (Ексклузивно заглавие за PlayStation 4)

Кой би предположил, че екипът, създал потресаващата Killzone, ще направи нещо, за което ще бъда развълнувана? Но успяха. Horizon: Zero Down изглежда впечатляващо! Пост-апокалиптично приключение, в което влизаш в ролята на Алой - млада жена, ловуваща роботи-динозаври. Ще го напиша пак. РОБОТИ-ДИНОЗАВРИ! Не става по-епично от това! Грешка. Ловиш ги само с лък, стрели, примитивни пособия и инструменти, които създаваш от разпадналите им се метални тела. Вече не може да стане по-епично!

Не се знае много за историята, но може би ще видим рождение на нов емблематичен женски герой в света на видео игрите. Създателите на Horizon: Zero Dawn казват: "Очаквайте наистина богата история, която ще комбинира най-добрите черти от RPG и Open-world игрите. Алой е герой, който няма да забравите. Тя е една от причините играта да е изцяло single player. Искаме да разкажем нейната история. Но също така и историята на машините, на света, на тези племена и какво се е случило с хората, живели преди това".

И ако това не ви е достатъчно да се екзалтирате за това ексклузивно PS4 заглавие и дори да изтичате до най-близкия магазин да си купите конзолата, мога да ви кажа само още едно нещо. РОБОТИ-ДИНОЗАВРИ!

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.