iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Звезди на операта и оперетата пеят с Духовия оркестър

Звезди на операта и оперетата пеят с Духовия оркестър 11_1416378140

Оперната прима Елена Механджийска и звездата на оперетата Марчо Апостолов са специални гости на предстоящия концерт “Оперетна магия” на 26 ноември от 18, 00 ч. в Двореца на културата в Перник. Домакини ще бъдат музикантите от Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов. Публиката ще чуе арии от най-популярните оперни и оперетни спектакли и мюзикъли.

Оперетна магия ще събере любителите на музиката на концерт на 26 ноември в Перник. В малкия салон на Двореца на културата в града ще прозвучат арии от най-популярните оперетни и оперни спектакли и мюзикъли. Публиката ще чуе вечния хит “Somewhere Over The Rainbow” от мюзикъла “Магьосникът от Оз”, арии от оперетите “Царицата на чардаша” и “Веселата вдовица”. Ще прозвучат и увертюра към операта “Кармен”, както и испански канцонети. Солисти на Духовия оркестър ще бъдат оперната прима Елена Механджийска и звездата на оперетата Марчо Апостолов.

Елена Механджийска завършва Югозападния университет “Неофит Рилски” със специалност класическо пеене, след което продължава обучението си при проф. Мила Дюлгерова и Маестро Михаил Ангелов. През 2011 успешно завършва майсторски клас при Kammersangerin Елена Филипова, с която продължава усъвършенстването си и през следващата година. През 2012 завършва специализация при проф. Тоедоре Кореси във Виена и изнася концерти в “Пигмалион театър” (Виена). Изявява се като солист на Софийска филхармония, Софийски солисти и гастролира на сцената на Русенска опера. Дебютира на сцената на Софийска опера в ролята на Зигруне от оп. “Валкюра” на Р . Вагнер. Изявява се като солист под диригентството на проф. Пл. Джуров, Мишел Брусо, Михаил Ангелов, Мартин Пантелеев, Велизар Генчев, Лучано ди Мартино, Павел Балев и Реми Гусо.

Марчо Апостолов е български оперен певец, тенор, роден в град Варна през 1970 г. Завършва 4 Езикова гимназия “Фредерик Жолио-Кюри” – гр. Варна и продължава образованието си в Средното музикално училище “Добри Христов” – гр. Варна. Възпитаник на Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ — София, Марчо Апостолов прави своя професионален дебют през 1994 г. в титулните партии на оперите „Орфей“ от Клаудио Монтеверди и „Абу Хасан“ на Карл Мария фон Вебер. От 1998 г. като солист на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“ — София, изпълнява централни героични и характерни персонажи, както в класическите оперетни, така и в мюзикълните заглавия от репертоара на театъра. Концертирал е като солист на софийска, пловдивска, сливенска и врачанска филхармонии. От 2001 г. е канен в представителни спектакли на Националната опера и балет — София, както и в Пловдивска, Варненска, Русенска и Бургаска опери. Като солист на Държавния музикален театър и Националната опера участва в множество фестивални и международни прояви. Участвал е и в самостоятелни музикални проекти на различни творчески формации в и извън България. Има направени записи за Националното радио, Националната телевизия, както и за фирмата GEGA New.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.