iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зрителите ще избират как да се развива дейстнвието в пиесата „Симулатор за чифтосване“

Зрителите ще избират как да се развива дейстнвието в пиесата „Симулатор за чифтосване“ 01_1421138439

Пернишкия театър "Боян Дановски" ще представи „Симулатор за чифтосване“ от Джоузеф Скримшоу, реж.Пламен Панев. Постановката ще бъде представена на 21-ви януари от 19:00ч.

Участват: Йоана Буковска, Герасим Георгиев – Геро, Георги Спасов

Историята се развива като среща на двама непознати, които са на пръв поглед доста различни един от друг, а публиката има право да избира как да се развие историята в няколко ключови момента от спектакъла. В ролите на педантичната дама и забавния кавалер са Йоана Буковска и Герасим Георгиев-Геро. Третият на сцената е един куклен актьор – Георги Спасов – който придава на представлението особен колорит и много симпатично преувеличена театралност.

Разбира се, при по-сериозно вглеждане, в пиесата има и въпроси, които никак не са забавни – за правилния избор, самотата, любовта и скритите лица на хората около нас. Но ако не ви се иска да мислите, просто няма нужда – и без това ще ви е смешно и приятно, а това е повече от достатъчно.

С доза ирония и голяма порция хумор Йоана Буковска, Герасим Георгиев – Геро и Георги Спасов разкриват не дотам забавните в истинския живот болни женски амбиции за брак по шаблон, неистовия страх от обвързване на мъжете, и маските, които слагаме за пред обществото.

Действието се развива в ресторант „Блаженство” , в който обслужва психически нестабилния, но напълно отдаден на професията си сервитьор, в лицето на Георги Спасов. Там цяла седмица Миранда провежда интервюта с потенциални съпрузи, но никой не отговаря на изискванията, които тя стриктно е описала във формуляри. Най-кошмарна обаче се оказва срещата й с Джефри, идващ само защото негова приятелка му е казала, че със сигурност вечерта ще завърши в леглото. Той е дете от „смесен брак” – майка му е от Манхатън, а баща му – от Бронкс.

Както самия Джефри се представя и цяла вечер се опитва да убеди събеседницата си, той е „гадно копеле от Бронкс, което нарушава всички правила”, но на практика има страх да възразява на жените. Въпреки просташкото държание на Джефри, тя все пак се опитва да изкара наяве истинското му лице, защото майка й й е казала, да си търси съпруг от Манхатън.

Различията и странностите на двата образа непрестанно ги вкарват в нелепи ситуации, в които публиката трябва да направи избор вместо тях и така да играе ролята на Злата съдба, а невротичният сервитьор винаги се смее зловещо на ужасното й решение.

През цялото време Джефри се опитва да прелъсти Миранда ту с образа си на лошо момче от Бронкс, ту с уменията си да танцува класически балет с изящните си закръглени форми. Цяла вечер се опитва да я натряска до козирката с шато „Безвкусие”, отлежала реколта от миналата седмица и после да преспи с нея. Тя обаче е твърдо решена да се омъжи. Мечтае за мъж, състоящ се от три прости думи с точки между тях, който да я плени със 17 прелъстителни срички. Накрая той ги намира: „Дом, деца, деца и дом, а вишната на двора прецъфтя”. Стига дори до там, че да й предложи брак и да й разкрие душата си, но тя му отказва под предтекст, че се познават от скоро. След тоталното унижение и загуба на надежда Миранда го кара да попълни завършителен протокол за срещата и молба да спи с нея. Изумен от двучасовия ад, на който го подложи, Джефри я пита защо не му е дала тази

молба по-рано, а тя отговаря „Как защо? За да не ме помислиш за лесна!”

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.