iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Живопис, скулптура и графика показват в галерия "Л. Гайдаров"

Живопис, скулптура и графика показват в галерия "Л. Гайдаров"

Пернишките любители на изкуството ще могат да се насладят на изложба на наградени творби от Националния конкурс „Живопис, скулптура и графика“ 2012-2014 г. на Алианц България. Официалното откриване на изложбата е на 9 юли от 18 часа в галерия „Любен Гайдаров“.

Алианц България и Художествена галерия Перник ще представят уникална изложба на живопис, скулптура и графика. Експозицията включва произведения, спечелили призовите места в регионалните и националните кръгове в конкурса “Живопис, скулптура и графика“ през годините 2012, 2013 и 2014. Перничани ще могат да се наслаждават на произведенията на изкуството до края на месец юли.

Националният конкурс „Живопис, скулптура и графика“ се провежда със съдействието на Съюза на българските художници от 2008 година насам. Инициативата е преглед на съвременното изкуство и в нея няма ограничения за стил, изразни средства, тематичен и сюжетен избор. Творбите се избират от компетентно жури от изявени художници, дейци на културата и изкуствоведи. За безпристрастната и обективна оценка спомага фактът, че за всяка изложба журито е различно.

По мнение на изявени представители на творческите среди у нас този конкурс е единствен по рода си в страната, дава пространен преглед на българското изобразително изкуство и е едно от най-значимите културни събития. Конкурсът на Алианц предоставя на българските творци нови възможности да покажат пред публика свои творби. По този начин се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови произведения и се обогатява съкровищницата на съвременното българско изкуство.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.