iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жители на Брезник и Ноевци взеха отношение по въпросите за климата

Жители на Брезник и Ноевци взеха отношение по въпросите за климата  10_1414746604

Две последователни представления с образователна цел бяха проведени в с. Новеци и гр. Брезник в края на миналата и началото на тази седмица (25-ти и 28-ми октомври). Актьорът Филип Аврамов и специалисти по климатичните въпроси положиха усилия да грабнат вниманието на присъстващите за това, какво да очакваме от климата в бъдеще и как да се адаптираме чрез прости мерки в ежедневието си.

В село Ноевци присъстващите алармираха за необходимост от обособяване на специални места за изхвърляне на фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност. Беше обърнато внимание върху това, че е необходимо местните хора да реагират и да заявяват пред институциите това, което ги вълнува. В Брезник беше засегната липсата на система за разделно събиране на отпадъците, както и проблеми при събирането на селскостопанската реколта тази година, поради неблагоприятните метеорологични условия.

Въпреки сериозността на темите, умелите включвания на Филип Аврамов успяха да внесат хумористична нотка, която да разведри публиката. Колоритното присъствие на актьора спомогна за привличане на вниманието към важните въпроси, разгледани в програмата.

Представлението-беседа ще бъде проведено още един път в региона – този път в град Трън, на 31-ви октомври (петък) от 17:00 в читалище „Гюрга Пинджурова”. Входът както и в предните две издания е свободен. Гост-експерт там ще бъде г-жа Вяра Стефанова - специалист по агроекология от „Сдружение за териториален и екологичен просперитет”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.