iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Здравко Стойнев представя живопис в Нощта на музеите в Перник

Здравко Стойнев представя живопис в Нощта на музеите в Перник 05_1431523442

В Нощта на музеите и галериите Художествена галерия Перник е подготвила голяма живописна изложба на Здравко Стойнев. Откриването й е на 16 май от 18.30 часа в галерия "Любен Гайдаров".

Любителите на изкуството ще могат да се насладят на най-новите творби на главния уредник на Галерия Перник - Здравко Стойнев. Експозицията включва повече от 20 картини, които са нови и непоказвани до момента. Изложбата ще бъде открита на 16 май от 18.30 часа в галерия "Любен Гайдаров". Специално участие в откриването ще вземе хор "Иван Топалов". Здравко Стойнев е роден в Перник през 1957 година. Средното си 0бразование завършва в Софийската художествена гимназия, а висшето - в Художествената академия.

Два дни преди Нощта на музеите и галериите - на 14 май от 17.30 часа в галерия "Кракра" Кирил Георгиев ще представи изложбата си "Време и пространство". Младият художник е участвал в много сборни изложби, но тази е първата му самостоятелна. Творбите на Кирил са предимно графика, като преобладава линогравюрата, която е любимата техника на автора. Художникът в направил интересен подбор на рамките на картините си, като някои от тях са поставени в стъкла без ограничаващата рамка.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.