iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Здравка Евтимова ще представи новата си книга

Здравка Евтимова ще представи новата си книга 05_1431408355

Здравка Евтимова издава нова книга - „Една и съща река”, където представя Перник. Премиерата на книгата е днес арт-салона, известен още и като клуб на културните дейци, от 17.30 часа.

Романът разказва историите на три сестри – Люба, Сара и Пирина, които живеят в неголемия български град Радомир. Пирина пее – в песните ѝ няма мелодия, нито думи, но те лекуват тъгата; Сара често сменя партньорите си, един от тях издига църква за нея и когато самотните се молят там, скоро срещат любим човек. Люба чете толкова много, че отсъства от ежедневието и живота и това я прави привлекателна по някакъв нелогичен, но убедителен начин. В книгата на Здравка Евтимова реката тече не както е решила вселената, а накъдето я водят песните на героите.

Талантливата перничанка е пренаписала цялата книга, защото нейна приятелка не харесала първия вариант. Творческото време за писателката започва след 20 ч. всяка вечер и продължава до 1-2 ч. на другия ден.

Поетът Валентин Дишев е първият, който определя прозата на Здравка Евтимова като “митически реализъм”. В това понятие се включва умението на писателката да създава съвременни митове – със средствата на остър реализъм и проницателност тя достига до истини за съвременността, които имат проекции в бъдещето и корени в миналото.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2015

27-Декември-2013

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com