iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заповядайте безплатно да гледате мултимедийния танцов спектакъл „Monocrossing”

Заповядайте безплатно да гледате мултимедийния танцов спектакъл „Monocrossing” 04_1429680785

На 29 април, когато е Международният ден на танца, от 19.00 ч. в театралния салон на Двореца на културата перничани ще имат възможността да гледат мултимедийния танцов спектакъл „Monocrossing”. Входът е свободен.

Оригиналният пърформанс е съвместна продукция между българската танцова компания Derida Dance и Central Europe Dance Theater, Будапеща, подкрепен от Министерство на културата на Република България и ще представи на местната публика едно от най-динамично развиващите се изкуства в световен мащаб – съвременния танц.

Събитието е съвместна инициатива на Община Перник, Derida Dance Centеr, с любезното съдействие на Общинския драматичен театър „Боян Дановски” в Перник. То се реализира по проекта “Културен мениджмънт в бъдещето” на Derida Dance Center, финансиран от Фонда за иновации в културата на Асоциацията за развитие на София.

„Monocrossing” е мултимедиен танцов спектакъл, в който героите преминават през различни виртуални пространства и предизвикателства в непрестанното търсене на това, което ще им помогне да изпълнят своята лична мисия. В спектакъла танцьорите поемат ролята на герои на една интерактивна история, задвижвана от непрестанно проучване и решаване на пъзел, докато достигнат до своята крайна цел.

Идеята и хореографията на спектакъла е на Живко Желязков, визуалната среда – на Полина Стоянова, музиката- на Иван Шопов, танцът – на Филип Миланов и Петя Мукова, костюмите – на Снежана Палазова. Продукционни мениджъри са Атанас Маев –България и Дора Трифонов – Унгария.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.