iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва заснемането на индийския филм в Перник

Започва заснемането на индийския филм в Перник 03_1457618723

В Перник ще пристигне целият снимачен екип и актьорски състав за
заснемането на индийския игрален филм„Шивай”, като снимките на екшън-драмата ще започнат този петък и ще продължат четири дни в емблематичната за града сграда- Двореца на културата.

Пространството пред двореца също ще се превърне в снимачна площадка. Община Перник е подписала договор с компанията за осъществяване на продукцията „Булмастер“ ООД . За заснемането на филма общината ще вземе десет хиляди лева, а Двореца на културата ще получи пет хиляди.

Действието на филма се развива в България и в Индия.Продукцията няма да е типичната боливудска приказка с танци и песни, а ще е истински екшън със сцени на отвличания и преследвания. Главната роля е поверенаф на един от най-богатите и обичани актьори на Боливуд- Аджай Девган.

Любопитното е, че той самият режисира и лентата.В „Шивай“ участват и трима български актьори – Ивелина Иванова, Владимир Колев и Мирослав Кашов. Те са били в Индия, за да заснемат някои от сцените.

У нас индийската мегапродукция се снима в няколко български града.

Сред тях София и Пловдив. Боливудската камера вече е запечатила и
красотите на Родопите край Девин и Триград. След снимките в Перник пък екипът ще се прехвърли в столицата и после ще се отправи към Банско, където също ще бъдат заснети сцени. На готовата филмова лента ще има кадри и от пещера Проходна. Ще видим и перничани като статисти.

Кастингът предизвикал голям интерес, издават организаторите. Очаква се есента лентата да се завърти по световните екрани.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.