iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започва фолклорен фестивал в с. Дрен

Започва фолклорен фестивал в с. Дрен

1 000 изпълнители на традиционен фолклор ще се съберат на фестивала „Слънце иде…“ в с. Дрен, като XV-ят Национален фестивал за изворен фолклор „Слънце иде …“ в с. Дрен ще бъде официално открит на 26 юни в 9 часа.

На сцената ще се представят 51 колектива и 119 индивидуални участници от цялата страна. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Радомир г-н Пламен Алексиев, а председател на организационния комитет е зам.-кметът на Радомир Любка Димитрова.

Участниците в „Слънце иде …“ ще бъдат оценявани от жури в състав – проф. Албена Георгиева – фолклорист, гл. ас. д-р Евгения Грънчарова – хореограф, гл. ас. Радка Братанова – музиковед и Милчо Георгиев – хореограф. Водещ на фестивала ще бъде водещият и изпълнителен продуцент на популярното предаване „Иде нашенската музика“ Даниел Спасов. Фестивалната програма продължава и на 27 юни от 8 часа.

Фестивалът за изворен фолклор „Слънце иде …“ е създаден през 2001 г. с проект на Национален фонд „Култура“. През годините фестивалът се развива и разраства и вече е с международно участие. Наградният фонд на „Слънце иде …“ е осигурен от Министерство на културата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.