iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Забавления в Перник ще има през целия празничен 24 май

Забавления в Перник ще има през целия празничен 24 май 05_1400829081

Дефилета на ученици, както и на фолклорни състави от цяла България, хип-хоп танци и рок-цигулки ще има в Перник през целия празничен 24 май.

Тържествата за Деня на славянската писменост и българската култура започват в 11 часа на централния площад “Кракра” с ритуал по издигане на националния флаг. Поздравително слово за празника ще поднесе кметът Росица Янакиева, а веднага след това Випуск 2014 ще предаде на символното знаме на знанието на Випуск 2015.

Както всяка година, гражданите ще наблюдават жизнерадостното дефиле на ученици от пернишките училища. Концертната програма започва с “Талантите на Перник” и с участието на хидожествените състави към Обединения детски комплекс.

В 13 часа на сцената на площада започва концертът “България поздравява Перник”. Представителни творчески формации от областните градове на страната ще пеят и танцуват за перничани и това е техният подарък за 85-годишнината от обявяването на Перник за град.

В 20 часа започва празничният концерт на атрактивните рок-цигуларки от група “Стрингс”. Един час по-късно, в 21.00 нахъсаните хип-хопъри от формация «Da Clique» ще представят танцовия спектакъл «Нашият начин ІІ».

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.