iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Йоана Буковска си смени фамилията

Йоана Буковска си смени фамилията 04_1397457989

Йоана Буковска си смени фамилията. Популярната актриса за първи път се подписа с новата си фамилия Буковска-Давидова в традиционната рубрика „Автограф за Перник“ в Двореца на културата. За спомен на любимата си публика тя написа: „След време на изпитание идват моментите на благодат и благоденствие. Перник премина успешно своя изпит със земетресението през 2013 г. Бъдете готови да осъществите най-дръзките си мечти, защото те са на път да ви споходят. Бъдете здрави, мечтайте и дерзайте. С цялата ми обич и дълбок поклон на щедрата и всеотдайна пернишка публика.“

Пред почитателите си в Двореца на културата Йоана разказа как образът на Стела в тв сериала „Дунав мост“ в началото й се струвал твърде далечен, докато по стечение на обстоятелствата не се наложило именно тя да изиграе тази героиня. За нея в началото режисьорът Иван Андонов бил предвидил стиптийзьорка, която обаче въобще не се справила. Впоследствие именно тази роля стана за Йоана трамплин към голямата сцена и й донесе награда „Златна ракла“ за най-добра актриса. Йоана смята, че през годините е имала щастието да работи с най-големите български режисьори. „Театърът е лабораторията, в която актьорът се развива, а киното дава възможност да видиш вселената на една героиня в нейното око.“ каза Буковска.

Водещият Божидар Попчев, който е завършил НАТФИЗ в един клас с Йоана разказа как, когато я видял за първи път пред академията тя му заприличала на ангел. Тогава той се приближил до нея и първите думи, които й казал, били: „Извинете, ще се ожените ли за мен?“ До днес двамата артисти са добри приятели. На сцената те са се срещали в пиесата „Главанаци“ в ДТ „Боян Дановски“ в Перник. Пред публиката в популярната рубрика „Автограф за Перник“ двамата в дует рецитираха стихотворение на Вапцаров, откъс от спектакъл, в който участват.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.