iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Възпитаниците на читалище “Елин Пелин" изложиха творбите си в Младежкия дом

Възпитаниците на читалище “Елин Пелин" изложиха творбите си в Младежкия дом 06_1434087871

Уникални експонати греят във фоайето на Общинския младежки дом в Перник, като творбите са сътворени от възпитаниците на школата по изобразително изкуство към читалище “Елин Пелин". Техен ръководител е Валентина Василева.

Целта на школата е учениците да изучат, опознаят и работят с различен вид изобразителни техники. Да научат различните жанрове в изобразителното изкуство, защото когато човек твори се чувства свободен и личността му е свободна.

Младият творец Мирослав Зоранов показва в изложбата чиния, на която е нарисувана образа на момиче, което държи книга.

“Избрах да нарисувам това, защото младите хора трябва да четат повече книги. По този начин те ще са по-образовани и с повече знания.С рисуване се занимава от малък, това е моето хоби. От тази година посещавам и школата , за да науча различни стилове и техники на рисуване. По принцип рисувах само графика. Чрез рисуването аз искам да изразявам себе си” , сподели Мирослав Зоранов. Той не скри, че иска и да продължи и в бъдеще с рисуване. В момента Мирослав е десетокласник в Професионалната математическа гимназия “Христо Смиреннски”, специалност информатика и английски език.

Теодора Раденкова пък показва изображения на плочки. Тя се занимава с рисуване от 3-4 години, но обожава да рисува анимационни герои. Младото момиче учи в столицата в училище с основно изучаване на китайски език, но винаги намира време за уроците в школата по изобразително изкуство.

“В тази възраст децата започват да търсят своята професионална ориентация. Именно рисуването ще им помогне, за да реализират своите идеи в гимназиите в града. Ролята на читалището в миналото и днес е била да приобщава хората и да им дава възможност за изяви”, сподели ръководителят Валентина Василева. Тя сърдечно благодари на ръководството на читалището и Младежкият дом, че дават път на младите таланти..

Младите творци бяха поздравени и от председателя на читалище "Йордан Дичев”.

“Обичам много децата и всичко, което правят е с много любов. Благодаря на всички и се надявам в бъдеще да привлечем още техни връстници. Аз зная, че всички идват с огромно желание, защото не можеш да накараш детето да прави това, което то не харесва – да рисува, да свири или да пее. Виждам в тези деца качества, които биха могли да се развият напред. На добър час!”.С тези думи се обърна Йордан Дичев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

18-Септември-2017

19-Септември-2016

19-Септември-2015

19-Септември-2014

18-Септември-2014

19-Септември-2013

18-Септември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com