iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Възпитаници на Ателието към Галерия Перник с награди от международен конкурс

Възпитаници на Ателието към Галерия Перник с награди от международен конкурс 04_1429532463

Четирима млади художници, възпитаници на "Ателието" към Галерия
Перник спечелиха награди в тазгодишния Международен конкурс за рисунка, организиран от Обединената школа по изкуствата към Двореца на културата в Перник.

Миролюба Здравкова, Момчил Стоянов, Симеон Златомиров и Соня Пламенова се занимават с рисуване под ръководството на художничката Снежана Велинова и вече са налице първите успехи. Децата бяха отличени от журито на конкурса, който се провежда традиционно всяка година в Перник и в него участват деца от цялата страна и от чужбина.

"Заниманията ни са забавни, рисуването ни дава възможност да изразим различни емоции, да фантазираме.", споделят децата. Те възнамеряват да продължат да се занимават с рисуване.

"В Ателието децата имат възможност да рисуват в една среда, различна от училищната, да се срещнат с погледа на вече утвърдени творци, запознават се с повече нови неща. Успехите си постигнахме с много работа и с много забавление.", каза ръководителката на "Ателието" Снежана Велинова.

"Създадохме това "Ателие" към Галерия Перник, за да могат тук децата просто да рисуват и да развиват своето въображение. Интересът е много голям, дори се налага вече да връщаме деца, защото годината приключва.", разказа директорът на Галерия Перник Елена Темелкова.

Общо 15 деца от пернишки училища и школи по рисуване са отличени в тазгодишния международен конкурс, информира ръководителката на школата по рисуване към ОШИ в Двореца на културата в Перник Мариела Ивайлова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.