iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вероника Начева взриви Златица

Вероника Начева взриви Златица 06_1370290274

Това е първият самостоятелен концерт на 12 годишната Вероника Начева, който взриви Златица. Вероника от 6 годишна овладява тънкостите на народното пеене и попива любов към народната музика от голямата българска певица Гуна Иванова, успя да разплаче публиката, която стана свидетел на вълнуващо и зрелищно шоу. Препълнената зала избухна в аплодисменти още в първите секунди на концерта, когато малкото момиче с мощен глас викна с цяло гърло разтърсващата родопска песен „Бела съм, бела, юначе". Родопските песни лежат най-много на Вероника, която въпреки че е родена и расте в Средногорието, ги изпълнява прочувствено и вълнуващо.

Смелост и самочувствие на малкото момиче вдъхна нейната учителка Гуна Иванова, която запя заедно с нея и вдигна на крака публиката с няколко свои изпълнения. Голямата певица показа както винаги, че е любимка на публиката, но с благороден реверанс отстъпи мястото си на Вероника, която бе звездата на вечерта. „Горда съм, че мога да се докосна до таланта на това дете и че съм на една сцена с вашата Вероника", каза Гуна Иванова. Голямо хоро се изви в залата. Поведоха го танцьорите от формация „Masters of the Dance", които бяха специални участници в концерта. Сърцатите танцьори се представиха с атрактивни изпълнения на традиционен и стилизиран фолклор и удивиха публиката с почти акробатични изпълнения. В концерта участваха и танцьорите от клуб „Кръшно хоро" от Копривщица, които се снимаха в най-новия клип на Вероника „Давай ме, мила мамо". Публиката аплодира бурно и местния танцов ансамбъл „Средногорие". Комплимент към звездата на вечерта бе и участието на музикалната формация „Art Masters Band". Талантливите момичета и момчета, които вече са впечатлявали публиката в различни градове на България и зад граница, изпълниха заедно с Вероника на финала на концерта рефрен от емблематичната песен „Пиринска младост", която изправи на крака цялата зала.

Публиката имаше привилегията първа да види двата най-нови видеоклипа на Вероника - „Давай ме, мила мамо" и „Дощерьо". Въпреки че е само на 12 години, момичето вече има 12 професионални видеоклипа и богат репертоар от песни от всички фолклорни области. Зрителите се развълнуваха искрено, когато Вероника от сцената благодари на своята учителка по пиано Невелина Сараджова и засвири на пиано за първи път пред публика, а преподавателката й със сълзи на очи пожела успех на своята възпитаничка. От сцената Вероника благодари на всички, които до момента са ѝ помагали и продължават да ѝ подават ръка - учителите си по пиано Невелина Сараджова и Мариан Велчев, AURUBIS-AD/-Никола Треан, Драга Сапунджиева, Нонка Каменова, Павлина Узунова, Невена Мечкарова, Костадинка Кържилова, Петър Белишки и Стоян Милев, Събина Илиева, Искра Шипева, Пенка Кунчева, Яким Главчев, нейните учители Здравка Дикова, Теодора Иванова, Маргарита Хаинова и директорката на училището Нели Стефанова. Момичето получи поздравителни адреси от община Златица, от Съюза на инвалидите в града и от Дирекция музеи в Копривщица.

Концертът бе реализиран от Продуцентска къща „ЕНИ филм" със съдействието на община Златица и кмета Магдалена Иванова. Дълго след концерта не стихваха аплодисментите на публиката. Вероника и Гуна Иванова до късно даваха автографи и се снимаха с всички, които искаха да се докоснат до тях, а по улиците на града оживлението не стихна до късно вечерта. През цялото време до Вероника, за да я подкрепят и да споделят огромното ѝ вълнение бяха нейният баща Георги Начев, по-големият ѝ брат Николай, близки и приятели. Самата Вероника е амбицирана това да бъде само началото на бъдещия ѝ голям успех. Предстои ѝ да кандидатства в музикалното училище и да реализира още много цели, които си е поставила.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.