iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вчера имаше класически кинцерт в Двореца

Вчера имаше класически кинцерт в Двореца 12_1451493352

Камерният оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов поднесе вчера букет от известни класически произведения по начин достъпен за децата, като „Коледното матине” във фоайето на Двореца на културата продължи час.

Оказа се, че сред публиката имаше повече „големи” деца, отколкото малки. Но всички слушаха в захлас специално подбраните от камерния оркестър произведения на Щраус и Бах. И след поднесения с интерес от диригента Райчо Христов образователен урок вече знаят , че бащата на Моцарт е написал детска симфония. Със специално внимание бяха представени групата на цигуларите, ролята на контрабаса и виолончелото. Овациите обраха изпълненията на двамата малки цигулари 6-годишния Денислав и 10-годишната Бойка възпитаници на Невелина Станимирова.

„Не може да се упрекват хората, които не дойдоха,защото само когато се докоснеш и чуеш класиката - разбираш истината и това което си пропуснал”- каза Райчо Христов.

Диригентът обясни , че оркестърът е най-щастлив ,когато представя концерта си пред най-малките, защото техните спонтанни реакции са истинската оценка за труда им. А оценката беше придружена с бурни ръкопляскания.

Ако сте пропуснали първия урок на тази класическа магия за деца организирана от Общината, може да наваксате днес от 14.00 часа във второ фоайе в Двореца на културата.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.