iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


в Регионалния исторически музей в Перник ще бъдат наети и хора с увреждания

в Регионалния исторически музей в Перник ще бъдат наети и хора с увреждания 06_1403524095

в Регионалния исторически музей в Перник ще бъдат наети и хора с увреждания. За целта за тях ще бъдат обособени два специализирани кабинета, които се изграждат с финансиране чрез Агенцията за хора с увреждания.

Реализираният от културната институция проект ще създаде достъпна среда за хората със специфични нужди и ще се повиши чувствителността на обществото към проблема с наемането на лица с увреждания. Два офиса ще бъдат обособени в Регионалния исторически музей в Перник по одобрен от Агенцията за хора с увреждания проект „Оптимизиране на работни места за лица с увреждания“.

Отпуснатите средства възлизат на 7 800 лева, с тях ще се осъществи ремонт, цялостно обзавеждане и оборудване с техника, каза Емилия Велинова, директор на музея.

Реализирането на този проект дава възможност на лица с увреждания да продължат да изпълняват задълженията си в здравословни и безопасни условия на труд и ще допринесе за спокойна и интегрирана работна среда. В Регионалния музей вече е създадена достъпна среда за хора с увреждания и инвалидни колички. Така се даде възможност и трудноподвижни лица да могат да се запознаят с експозициите и да участват в инициативите на културната институция.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.