iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В понеделник започва лятната алхеологична експедиция на Кракра

В понеделник започва лятната алхеологична експедиция на Кракра 08_1407574234

Лятната археологическа експедиция на хълма Кракра започва на 11 август (понеделник) от 18:00 часа. Отриването ще се проведе на крепостта. Изданието ще се проведе в периода от 10 до 23 август.

В програмата се предвижда ученици от Перник да бъдат екскурзоводи, като за целта ще посрещат туристи и ще им разказват за историята на историческия хълм “Кракра“.

Различното тази година от предни е, че експедицията ще бъде е посветена на 85-та годишнина от обявяването на Перник за град. Броят на участниците е 30 ученици. Обичайно от програмата те ще правят и разкопки на хълма „Кракра”. За участниците в експедицията ще бъде монтирано грънчарско колело. На него младежите ще изработват съдове, характерни за бита на местното население. Те ще конструират и макети на исторически забележителности, ще бъдат ангажирани в разнородни дейности в Регионалния исторически музей.

Официалното откриване ще направи кметът на Перник Росица Янакиева. Община Перник кани всички свои граждани да заповядат на тържеството по откриването!

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.