iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В петък представят спектакъл в подземния минен музей в Перник

В петък представят спектакъл в подземния минен музей в Перник 11_1448469428

Поетесата с китара Татяна Йотова представя своя лиричен спектакъл в подземния минен музей в Перник. То ще бъда този петък, 27 ноември, от 17 часа. Спектакълът се нарича „Изпята поезия” и е по музика на Хайгашод Агасян.

Организатори на събитието са Регионалният исторически музей и Клубът на дейците на културата.

Татяна Йотова е по професия учител, по потребност – бард. Родена е в град Айтос през 1961 година. Преподава български език и литература в родния си град. Автор е на 12 поетични книги, 4 от които са за деца. Стиховете си тя превръща в песни, които изпълнява с китарата. Продукт на тази творческа дейност са два диска с изпята поезия: „Закъсняла молитва” (2007) и „Песента на токчетата” (2009).

Образните текстове на поетесата, актуалната тематика и универсалните послания за красота, доброта, любов и хармония привличат композитори като Хайгашод Агасян, който създава незабравими песни по нейни стихове. Творбите им са включени в репертоарите на наши поп изпълнители.

Участията на Татяна Йотова в бардовски фестивали, в международни и национални форуми на изкуствата, в поетични конкурси са оценявани високо, а творчеството поетесата с китара печели много награди, признанието и любовта на публиката.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.