iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В областната администрация има изложба

В областната администрация има изложба 09_1410420221

Държавен архив - Перник и пернишката пожарна организираха съвместна изложба. тя е изложена в областната администрация и е по повод традиционната седмица на пожарната безопасност, предшестваща професионалния празник на българските пожарникари.

Реализирането на съвместната инициатива на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Перник и Държавен архив - Перник е част от събитията, организирани в периода 8-14 септ. 2014 година. Таблата проследяват в кратък исторически план отделни моменти от дейността на Пожарната команда в Перник. Като особено атрактивни са подбраните снимки от 1939 г. от празника на Държавни мини “Перник”. Всеки детайл на снимките отразява изключителната тържественост на събитието – от автомобила до парадните униформи на пожарникарите. Показан е част от документ - щатно разписание на всички служби, назначени към Мината през 1925 г., където може да се види каква е заплатата на назначените на длъжност “пожарникар” към съответния период. Подбрани са снимки с моменти от непосредствената дейност – гасене на пожари, провеждане на учения, сборове и работа с подрастващи в състезанията “Млад огнеборец” към училищата в областта. Заключителен акцент в изложбата е визуализация на бъдещата нова сграда на РДПБЗН – Перник и снимки на получените съвременни пожарни автомобили.

Екипът на Държавен архив – Перник поздравява пернишките огнеборци с професионалния празник и им желае здраве и много енергия в отговорната професия!

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.