iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

В клиниката на ЕО Дент в столицата ще бъдат представени експонати на възпитаници на Таня Китанова

В клиниката на ЕО Дент в столицата ще бъдат представени експонати на възпитаници на Таня Китанова  06_1403077899

Днес в клиниката на ЕО Дент в столицата ще бъдат представени експонати с висока художествена стойност, направени в ателиетата по приложно изкуство, батика и дърворезба към Дневния център за възрастни хора с увреждания в Перник. Здравното заведение ще бъде за лечение на деца и възрастни със специфични потребности. То ще отвори официално врати днес на 18 юни в София на ул. Св. Пимен Зографски 16.

Уникалните творби ще могат да бъдат закупени от хора, ценители на този вид изкуство. Събраните средства ще бъдат за подпомагане на ателиетата, в които творят пернишките младежи. В експозицията ще бъдат показани неща, които са сътворени под вещото ръководство на Таня Китанова, Йоана Николова и Китан Китанов.

В новата клиника психиатър специалист и психотерапевт ще следят за психическия и физическия комфорт на децата и възрастните със специфични потребности. А куклата Страхояд ще „изяде“ всичките им страхове.

„Приятели, срещите, контактите и приятелствата с деца и възрастни със специфични потребности и техните родители, директорите на домове и помощни училища ни помогнаха да осъзнаем огромната празнота, свързана с грижата за денталното здраве на тези хора. Затова решихме да отворим нова детска дентална клиника за лечение на деца и възрастни със специфични потребности”, разказаха собствениците на ЕО Дент д-р Венета и Валентин Павлови.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com