iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Утре в Перник ще гостува австрийският салонен оркестър "Бьозе"

Утре в Перник ще гостува австрийският салонен оркестър "Бьозе" 05_1401178531

Утре в Перник ще гостува австрийският салонен оркестър "Бьозе". Оркестърът ще изнесе концерт в Двореца на културата, съобщиха от културната институция.

Проявата е в рамките на тазгодишната програма на Австрийскитемузикални седмици. Оркестърът ще представи комбинация оттрадиционни композиции на братята Йохан и Йозеф Щраус с произведения от репертоара си със съвременна музика. В Перник музикантите ще изпълнят творби на Хелмут Маурбергер, Флориан Брамбьок, Кристиан Мюлбахер, Катарина Клемент, Фриц Виолета Динеску, Ирайда Юсупова, Саша Ото, Кристиан Мутшпил, АндреасХайду, Оскар Айхингер. Австрийските музикални седмици в България се организират за 18-и пореден път и тази година са под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

Под мотото "Бунт на чувствата. Романтика и Експресионизъм" програмата на фестивала обединява известни произведения на класиката и романтиката със съвременни творби, като акцентът е поставен върху преломното време в навечерието на Първата световна война. В рамките на фестивала се организира поредица от прояви в София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Габрово, Бургас, Русе, Варна, Велико Търново и Пловдив, уточниха от пресцентъра на Двореца на културата.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.