iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици се включиха в празника в Радомир

Ученици се включиха в празника в Радомир 12_1450531335

Залата на НЧ „Напредък 1895″ гр. Радомир бе препълнена за традиционния „Празник под елхата“, като тази година освен школите на читалището в него се включиха и ученици от ОУ „Христо Смирненски“, НУ „Арх. Зиновий“ и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Празничното усещане бе подсилено с красива украса и светлинно шоу.

Залата на читалището бе украсена с изложба на възпитаниците на школата по изобразително изкуство към читалището с преподавател проф. Евгений Кузманов, на сцената и във фоайето бяха поставени две красиви коледни елхи, а цялата зала бе осветена в различни цветове от светлинното шоу на DJ Юрий Драгомиров ProLine Acoustic. Празникът започна с демонстрация на клуба по таекуондо към НЧ „Напредък 1895″ с треньор Красимир Стефанов. Тази година малките спортисти участваха в три национални състезания и се върнаха с много отличия.

Групата за фолклор към ОУ „Хр. Смирненски“ с ръководител Зорница Милачкова представи „Главена мома“, а след тях на сцената се качиха 5-годишната Сесилия и 6-годишният Георги, които показаха какво са научили само за два месеца в школата по пиано към читалището с ръководител Светлана Шопска. На пианото се изявиха и други възпитаници г-жа Шопска – 6-годишната Невена и 7-годишната Александрина, които също са в Школата от едва няколко месеца. Школата бе представена и от Борислав, Алия и Тина.Малко по-късно уменията си показаха и по-големите и по-опитните възпитаници на школата по пиано към НЧ „Напредък 1895″ – Биляна, водещата Донна Кочева, Дона Руменова, Тина и Петър.

Стихотворението „Благослов“ бе представено от четвъртокласника на ОУ „Хр. Смирненски“ Калоян Славев, а съученичката му Христина Младенова бе избрала стихотворението „Бяла Коледа“.

Кристиян и Лили от клуб по спортни танци „Стъпка по стъпка“ към НУ „Арх. Зиновий“ с ръководител Лидия Янкова танцуваха английски валс, а всички танцьори от клуба показаха как се танцува ча-ча-ча. Танц бяха подготвили и Вики и Кали от 4 „в“ клас на ОУ „Хр. Смирненски“. Те представиха на публиката „Коледен танц с чадърчета“.

Натали Пламенова от СОУ „Св. Св Кирил и Методий“ впечатли публиката с изпълнението на песента „Хубава си моя горо“. Водещата на концерта Донна Кочева поздрави публиката и с песен, като бе избрала да изпее „Let it snow“. Невероятните Етна Илиева, Андреа Михайлова и Красина Михайлова или Трио „Българка“ НУ „Арх. Зиновий“ изпяха „Тиха нощ“. Празникът завърши с впечатляващо изпълнение на мажоретния състав при ОУ „Хр. Смирненски“ с ръководител Румяна Георгиева.

Възпитаниците на Общински детски комплекс гр. Радомир представиха концерта „Коледа е“. Децата показаха пред пълната зала на МКИЦ „Европа“ фолклорна възстановка на Бъдни вечер и коледуване и показаха, че знаят как да пеят, танцуват и рецитират стихотворения. Концертът започна с танца на малките снежинки-балеринки от школата по балет към ОДК Радомир с ръководител Аделина Миронова, а след това публиката чу няколко коледни стихотворения. Следващи в програмата бяха вокална група „Унисон“ с ръководител Лариса Кирилова, които изпяха на публиката няколко коледни песни.

Възстановката на Бъдни вечер и коледуване бе подготвена от Ива Иванова и в нея освен възпитаници на ОДК се включиха и деца от клуб „Традиции“ с. Дрен и малчугани от ЦДГ „Осми март“. Децата разказаха колко и какви ястия трябва да има на трапезата, от къде идва традицията за украсяването на елхата и много други любопитни факти свързани с най-светлия християнски празник. Красивите декори на сцената бяха изработени от школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Елена Темелкова. В програмата бяха включени и български народни танци в изпълнение на детски танцов състав „Радомирчета“ с ръководите Адриана Владова. За музикалното оформление се погрижи ръководителят на школата по музикален инструмент към ОДК Красимир Кирилов, а водещи на концерта бяха Джули и Мими.

Празникът приключи с приветствие и пожелание за весели празници от директорът на ОДК Елисавета Кирилова и голямо хоро на сцената.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.