iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Традиционен екопразник в Мошино

Традиционен екопразник в Мошино 11_1385043961

Традиционен екопразник организират в Районен младежки дом-Мошино на 22. ХІ. 2013г. от 14.30 часа. Проявата се провежда всяка година през месец ноември и е посветена на обявения от ЮНЕСКО Световен ден на децата.

"Да пазим квартала си чист” е мотото на тазгодишния празник, чиито организатори са Районен младежки дом- Мошино, Регионален инспекторат по образование и основните училища на територията на кметство „Изток”.
Участници в проявата ще са ученици от 5-7 клас от Х ОУ”Ал. Константинов”, ХІ ОУ ”Е. Пелин” и ХІІІ ОУ „Св.св. Кирил и Методий”
Арт-инсталацията, изработена от сръчните ръце на момичетата и момчетата от школата по керамика с ръководител Емануил Врангов, произведения на ученици от Технологична професионална гимназия „Мария Кюри”, сътворени под ръководството на г-н Румен Димитров и живи статуи, облечени в „дрехи” от рециклирани материали, ще са част от атракциите на еко-празника.
Състезателните игри, в които ще мерят сили спортните отбори на трите училища също носят еко-тематиката. Специални еко-викторини ще проверяват знанията на публиката в областта на природата и опазването на околната среда.
Специален поздрав към участници, гости и публика ще са изпълненията на талантливите певици от Вокална група „Синева” и атрактивните хип-хоп-ъри от DA cluqu.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.