iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Теодосий Спасов гостува в Перник

Теодосий Спасов гостува в Перник 10_1412152555

Кавалджията Теодосий Спасов, който е световноизвестен, ще бъде специален гост в концерта “Феноменът” на камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов в Перник.

Музикалното събитие е насрочено за 14 октомври от 18.00 часа в Малкия салон на Двореца на културата и е посветено на 85 годишнината от обявяването на Перник за град. Билетите вече са в продажба на касата на Двореца на културата от 10, 00 до 18, 00 ч.

Теодосий Спасов е познат на публиката в цял свят като виртуозен изпълнител на кавал, който умело миксира народната музика с елементи на джаз и класика. Концертирал е на най-големите световни сцени. Съвсем наскоро известният музикант получи почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

На 30 октомври в 17.30 часа в Малкия салон на Двореца народният оркестър при с ръководител Венцислав Андонов ще открие сезона с концерта си “Фолклорът – настояще и бъдеще”.

На 1 октомври Духовият оркестър при ОК “Дворец на културата” с диригент Трифон Трифонов съвместно с НЧ “Искра” и ОДЗ № 11 ще зарадва малките възпитаници на градината с концерт по повод Световния ден на музиката.

На 19 октомври празненствата в чест на Деня на Перник започват веднага след поднасянето на венци и цветя пред паметника на Св. Иван Рилски от 11.30 часа. АНПТ “Граовска младост” ще изнесе концерт пред Двореца на културата след тържественото издигане на знамето на Република България в 12.00 часа. Празникът ще продължи до вечерта, когато още един празничен концерт ще започне точно в 18.00 часа.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.