iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Танцьори представиха Радомир на фестивал в Гърция

Танцьори представиха Радомир на фестивал в Гърция 08_1406891244

Майсторство показаха танцьорите на народни танци от фолклорната формация „Етнофолк“, Радомир. Те се представиха на фестивал в гръцкия град Неа Анхиало.

Темпераментните танцьори заслужиха аплодисментите на публиката и признанието на журито. Фестивалът се проведе от 25 до27 юли и в него участваха танцови състави от Сърбия, Индонезия, Украйна, Гърция и България, разказаха ръководителите на състава.
За участието в надиграването в Неа Атхиало домакините са поели разходите по престоя, пътните са от средства, отпуснати от общината, от читалище „Напредък 1895“ и лични на участниците.

След участие във фестивала в Неа Анхиало радомирските танцьори са получили покана и са участвали и във фестивала в гръцкия град Егио, където са се надигравали с танцьори от Израел, Китай, Турция, Индонезия, Украйна и Сърбия. И тук отличното представяне на радомирските танцьори покори публиката, а организаторите поканиха състава за участие в следващия през 2015 година.

Преди участието си във фестивалите в древна Елада радомирските танцьори от „Етнофолк“ играха на концерти в Охрид , Македония.
Днес детският състев на „Етнофолк“ и певческата група „Ясничета“ към читалище „Напредък 1895“ заминаха на Международен фестивал в Дорково. Транспортът за участието им е осигурен от общините Радомир и Ковачевци.

Източник: mirogled.com

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.