iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сюрреалистични сюжети и женски тела в първата изложба на Веселин Ангелов

Сюрреалистични сюжети и женски тела в първата изложба на Веселин   Ангелов 09_1411544952

Младият художник Веселин Ангелов ще открие първата си самостоятелна изложба в родния си град Перник. На 25 септември от 17, 30 ч. галерия "Кракра" ще събере пастели, рисувани от твореца през последните години. Сюжетите му са сюрреалистични и разкриват непознатите кътчета на човешкото подсъзнание.

Художникът не крие, че се вдъхновява от неподражаемия Салвадор Дали. В част от картините му обаче се явяват съвсем реалистични женски тела, които за автора са истинско предизвикателство.

Преди да представи първата си самостоятелна изложба пред ценителите на изобразителното изкуство в Перник, Веселин е участвал със свои творби в редица сборни експозиции в Перник и в Благоевград, където през 2012 г. се дипломира със специалност педагогика на изобразителното изкуство. График е, но откакто е
завършил, е на вълна пастели. Не се е отказал и от дърворезбата, чиито тънкости е овладявал като ученик в СОУ "Хр. Ботев" в с. Дрен. За нея обаче не му достига време.

В момента работата на Веселин е твърде далеч от образованието и призванието му. Младият талант обаче се надява, че първата му самостоятелна изложба ще го представи подобаващо сред артистичния свят в Перник и в страната и че това е само първа крачка към неговата успешна творческа кариера.

Веселин е поредният млад талант, на когото ръководството на Галерия "Перник" подава ръка. В сборни изложби в Перник многократно са участвали със свои творби дебютанти, които се представят редом с утвърдени имена в сферата на изобразителното
изкуство. Поредица от изложби подготвиха и възпитаници на НБУ. Целта е младите творци да бъдат приобщени към гилдията на художниците и да намерят своето място сред обичаните и ценени автори в града, поясни директорът на галерията Елена Темелкова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.